Är det kul att vara vuxen?

Jaaaa, skulle jag svara på den frågan 😀

Det är jättekul att vara vuxen och ta sina egna beslut och göra det jag känner för, ja givetvis inte skada någon eller göra något på någon annans bekostnad men ni förstår vad jag menar.

Vi blir ofta inpräntade från tidig ålder att med vuxenlivet kommer ansvar och ja, det gör det men vi får inte glömma bort att fortsätta bejaka vårt inre barn som vi ofta gömmer undan långt och djupt inom oss för att det är inte ok i andras ögon att en vuxen person som ”leker” omkring.
Men det kan vi utan att det skadar någon annan och om det gör oss lyckliga och glada, så JAAAA gör det, bada, leka i sanden med barnen, upptäck nya ställen, vara sakletare, hitta på historier och ha en berättarkväll, dansa, gör något nytt som du aldrig gjort förut. Ja listan kan göras hur lång som helst men en bra början i allafall.
Vi har ändå så mycket ansvar vilande på våra axlar att samhället och arbete kräver att vi är si eller så men behöver vi vara det som andraq tycker att vi ska vara?
Nej, verkligen inte, jag tycker att vi ska göra det vi blir glada och upplyfta av. Strunta i vad andra människor tycker och tänker för det är deras privata åsikter som vi inte har med att göra, låter krasst ja, men så anser jag att det är.
För vad andra tycker om min kropp, frisyr, beteende, hur jag pratar, vad jag har för yrke, hobbies etc är deras åsikter om mig som jag inte har att göra med och faktiskt är det rätt skönt att strunta i vad andra tycker och tänker om mig. Det är att vara fri och känna tacksamhet och glädje över mitt liv och göra det jag själv önskar.

För jag tycker inte vi ska framställa vuxenlivet som något tråkigt, strävande och krävande utan jag vill att vi alla ska bejaka våran livsglädje och skapa det liv vi önskar.

 

Bloggkärlek
// Helena


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: