att göra lista

Vi behöver alla motivation för att genomföra saker men något som också är viktigt är inspiration.

Att hitta ”sin” grej kräver mod för att genomföra det och våga stå i sin kraft när inspirationen tryter.

Det som inspirerar mig mest är färger och bilder men också det skrivna ordet, tillsammans blir det en oslagbar kombination för mig. Idéerna bara sprutar och jag får en drivkraft att vilja genomföra mirakler, men ibland bara inspireras till att finna motivation att ta itu med dagens uppgift.

 

Jag planerar dagens uppgifter genom att skriva ner dom på en post-it lapp i filofaxen och känner mig stolt varje gång jag stryker ena uppgiften efter den andra och vissa dagar flyttar jag över dagens uppgift till morgondagen. Jag är ganska flexibel i mitt jobb så jag planerar inte in dagen till punkt och pricka men försöker iaf planera så gott det går i mitt arbete.

Jag tänker att dagens uppgift kan vara så många saker för olika människor, hur värderar vi våra uppgifter, vad är viktigt för just dig. Är det mer vardagligt såsom vilka kläder jag ska ha på mig, vad ska vi ha till middag, ta den där promenaden, handla mat, leka med barnen, läsa boken som ligger på nattduksbordet eller är det mer att bara överleva dagen, att hitta saker att vara lycklig över, gå ner i vikt, hitta meningen med livet, äta en måltid, vara själv en timme, orka diska, orka ta sig ur sängen, att meditera, lösa konflikter mellan länder, få människor inse sitt egenvärde,  Tja det finns många uppgifter i vår herres hage och alla är faktiskt lika betydelsefulla.
Jag hoppas bara att alla hittar sitt sätt att lösa dagens uppgift oavsett vad den består av för allas högsta bästa.

Jag önskar dig allt gott i livet <3

 

www.helenadahlberg.se

 


1 kommentar

Dorotea Pettersson · 6 september, 2016 kl. 15:26

Det finns många uppgifter i vår herres hage. Så rätt. Vi har många dagens uppgift. Vissa viktigare än andra och som du säger så är det viktigt att finna ut vad som betyder något.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: