Fladdrar dina tankar iväg? Tänker du ofta på hur du skulle gjort saker annorlunda?
Kommer du ofta sent till avtalade möten?

Ja, då är detta något för dig!

Många stora spirituella ledare, ex Dalai Lama, Deeak Chopra och även Oprah Winfrey talar ju om att vara mer närvarande. Men hur sjutton gör man det om tankarna bara far omkring i huvudet och man ska bara.
Jo, att bli medveten om dina tankar.
Var lägger du tankemässigt? Dåtid- nutid- framtid?

Exempel

Du sitter i bilen på väg hem, till ett möte och du är sen. Du upplever irritation för att du har kommit iväg sent som gör att du inte kommer hinna fram i tid.
Dåtid – Först är du arg för att du inte kom iväg i rätt tid.
Framtid – du är orolig för att du kommer sent till den avtalade tiden.
Faktum är att du kan inte påverka det situationen alls så länge du är i bilen, i buss eller vad du nu färdas i och det är ju slöseri med tid att bli arg på andra bilister, busschaufför etc som kommer i din väg pga att du är sen. Det är ju inte deras fel att du kom iväg sent eller inte planerat tiden bättre 😉
Ring och säg att du blir sen istället.

Så det du har kvar är nu är Nutid, bli NÄRVARANDE!
Släpp tankarna på dåtid och framtid.
Ta ett djupt andetag och tänk att allt är som det ska.
Passa på att njut av tystnaden och färden dit. Kommer tankarna tillbaka om dåtid och framtid så tar du ytterligare ett andetag och släpper dessa.

Själv älskar jag mina tysta stunder i bilen då det är bara jag, här och nu. Jag tänker ofta på hur tacksam jag är att dessa vägarbetare, asfalterarna som många gånger riskerar sina liv för mig, som bilist, för att förbättra vägen åt mig så jag lättare kan komma fram. Jag är tacksam att jag har en bil som kan ta mig från plats till plats.

Det händer faktiskt också mig att jag är sen till avtalad tid men när jag bara är här och nu så kommer jag också fortare fram och är nästan aldrig sen till mina möten med gällande affärer, vänner eller familjen 😉


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: