Hur hanterar jag som medium ris och ros?

RisochrosIgår skrev jag om att ifrågasätta ett medium om man som klient är missnöjd med sittningen. Jag fick mycket respons på detta vilket jag är oerhört tacksam för då detta är något vi måste lyfta fram då det finns en rädsla hos oss medium att bli kritiserade och kunden som inte vågar framföra klagomål för vem är dom att göra det som inte ens är mediala?
Fråga alltid hur kunden tyckte sittningen var och bemöt både ris och ros med respekt för det hjälper oss att växa som medium. Det är för både för kundens och mediumet skull, för då kan man prata om vad kunden är missnöjd med och parterna kan komma fram till en lösning.
För det handlar ju faktiskt om mediumets rykte och ”negativ marknadsföring” sprider sig snabbt och förstör för framtida arbete då en negativ stämpel är svår att få bort. För den missnöjda kunden kommer med all sannolikhet inte rekommendera mediumet hen var missnöjd med.
Men kunden ska också veta att det är inte alltid man får det man vill ha utan det man behöver när det gäller medial vägledning.

Hur bemöter du kritik från kunder?

Detta är inlägg #7 på #Företagarens Bloggutmaning sommar 2015

www.helenadahlberg.se

 

2 thoughts on “Hur hanterar jag som medium ris och ros?

  1. Som med all kommunikation med kunder är det viktigt att sätta rätt förväntningar på dig och ditt erbjudande. Vad berättar du innan? Vet kunden vad den kan förvänta sig? Vet du redan nu hur du reagerar om en kund inte är nöjd? Kom också ihåg att inte ta det personligt utan se det som en utmaning och en möjlighet att förebygga så att det inte händer igen.

    1. Du har så rätt, Frida. Information hur man jobbar är ett viktigt moment för mig då känner jag även in klienten vad vill ha och jag känner mig redan relativt bra så jag vet hur jag reagerar på ris och kan använda den för att utvecklas och bli bättre.

Kommentera