Rädslor

När jag började arbeta aktiv med mig själv, för att komma vidare i min personliga utveckling så började jag automatiskt möta mina rädslor. Att möta mina rädslor gjorde att jag utvecklades och gick vidare i livet med en ny energi av trygghet och glädje. Så jag började fundera vad som fanns bakom varje rädsla? Vad hindrade mig att ta itu med min rädsla? Det är ju faktiskt okej att vara lite skraj när man startar något nytt, till och med bra eftersom det visar att du tar det på allvar.

Det första steget var att inte förneka mina rädslor som dök upp på de mest olämpliga ställena. När jag accepterade att en viss rädsla och oro alltid kommer att finnas där när jag tar steget ut på okänd mark, kändes bra och helt ok. Allt som är utvecklande och spännande är lite jobbigt först men när lyckoruset bubblar upp i mig när rädslan förlöses och jag tackar, berömmer mig själv för ett bra jobb.

Enklaste sättet att bryta ett negativt tankemönster.

För mig handlade det om att bryta ett tankemönster när en rädsla slog till och allt låste sig för mig. Det gjorde jag med att ställa mig fyra frågor samt svara på dom.

1. Är den här tanken sann?
2. Kan jag vara säker på att den är sann?
3. Hur reagerar jag inombords när jag tror detta är sant?
4. Vem skulle jag vara utan den här tanken?

Hur gör du när du möter dina rädslor? Berätta gärna hur du gör och hur du tänker kring detta med rädslor.,


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: