Nutid

Livet. Jag är mitt i livet och det pågår just nu. Så vad gör jag med mitt liv?  Vad är viktigt?
Jag har ansvar för att leva mitt liv. Det bästa är tycker jag, att vi människor är fria och kan alltid välja det som är annorlunda, te x jobba som medium eller så behöver vi inte sträva mot att vara lyckliga, vi kan faktiskt välja olyckan om vi så vill. Men vi har det totala ansvaret för vårt liv, ingen annan.

Som Sören Kierkegaard menade och sa ”Vi måste välja hur vi ska leva” och ”Livet förstås bara bakåt, men måste levas framåt”.

Och det händer att ser jag vänner, bekanta och ibland jag själv oroa sig för saker som ännu inte har hänt och som kanske inte heller inträffar eller ältar om saker som hänt i det förflutna. Då vet jag av egen erfarenhet att det är svårt att vara i nuet, att vara närvarande med personen jag möter för mitt sinne är upptaget av andra saker. Så därför vet jag att personlig och andlig utveckling hjälper mig att hitta en balans i livet och får mig att må bra, vara mer närvarande i mina möten med människor.

Som Reverend Simon James MSNU, Vice President of the Inner Quest Foundation and Minister of the Spiritualists’ National Union sa på min mediumutbildning på Arthur Findlay College, England 2014, Citat ”Fråga inte vad meningen med livet är utan fråga HUR du ska leva för att få ett meningsfullt liv”

Hur lever du ditt liv? Vad prioriterar du?


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: