Det är många människor idag som inte mår bra ute i vårt samhälle som har tappat bort kontakten med sig själva.
Så vad är det som gör att vi har många som sjukskrivs i psykisk ohälsa?
Det jag menar med psykisk ohälsa är depressioner och ångestsyndrom relaterat till stress.

Så här tänker jag om den frågan.
Vi lever i ett otroligt snabbt och tekniskt samhälle idag där vi ska prestera och vara tillgängliga hela tiden samt att kraven blir bara högre och högre på oss människor och ingen, ingen orkar med det i längden.
Det har nyligen gjorts en forskning på att vi svenskar mår sämre och sämre psykiskt och jag tro att det beror på vårt samhälle idag.
Här kan du läsa mer om forskningen om just psykisk ohälsa www.forskasverige.se/wp…/Sjukfranvaro-Psykiska-Diagnoser-2014.pdf

Tänk er för 100 år sen, hur levde vi då? Jo vi pratade med varandra,öga mot öga än vad vi gör idag.
Och det händer faktiskt att vi smsar eller chattar med varandra via mobilen fast vi sitter vid samma bord.
Även när vänner träffas för en fika eller middag är telefonerna med och det ska skrollas på Instagram och FB samt läggas ut bilder på fikat eller maten. Och alla dessa selfies som ska matas ut om vad man gör för att uppdatera sin status.
Det har blivit mobilens samhälle och vi är slavar under den, för jag tror inte vi människor förstår att vi blivit otroligt beroende av vår kära mobil så det kan bli svårt att lägga den åt sidan för att umgås på ”old fashion way”
Så umgicks man självklart inte förr pga av att det inte fanns mobiltelefoner då men jag tror faktiskt att vi människor mådde bättre då, inbillar jag mig iaf.
Jag tror och hoppas att vi är på väg in i ett mer spiritualistiskt samhälle där vi behöver den andliga biten när vi träffas och vi kommer få kontakt med varandra på en djupare nivå.

I mitt nästa inlägg skriver jag om hur man ska hitta tillbaka till sig själv igen.

Vad tror du vår psykiska ohälsa beror på?

www.helenadahlberg.se


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: