Negativa upplevelser av mediala lärare

För 10 års sen kände jag en längtan till att börja känna mig själv och hur jag fungerade medialt. Jag började meditera varannan vecka och började sedan gå kurser för att upptäcka hur jag fungerade och vad jag kunde. Jag träffade många härliga människor och lärde känna mig själv genom mina upptäckter att jag faktiskt kunde läsa av andra människor och även få in andekontakter OCH till min stora förvåning att få bekräftelse att jag haft rätt i mina läsningar.
Men det är långt ifrån alla lärare som är ödmjuka och stödjande. Jag har träffat på ett par som verkligen tryckte ner mig psykiskt om fick mig att tappa tron på min själv och min förmåga. Jag kommer inte lämna ut dessa personer då de fortfarande är verksamma utan det här är bara en vink på att du får se det som en lärdom av det du möter och inte ta det personligt.

En kurs jag gick på hade 10 deltagare där vi skulle läsa av den andra personen, idag förstår jag att det var en psychic läsning där jag läser av den andras personens aura/själs energi, vilket lärare inte sa utan vi skulle bara kanalisera ner saker om personens vardag och liv. Innan vi började sa lärare till de andra deltagarna i gruppen att dom skulle passa sig för mig för jag ville alltid vara den duktigaste eleven trots jag inte var det.
Jag blev alldeles kall och oerhört ledsen när jag hörde henne säga detta om mig och mitt förtroende för mig själv och min förmåga sjönk som en stor gråsten ner till havsbotten och det skulle ta lång tid innan den skulle komma upp till ytan igen och jag börja tro på mig själv igen.
Jag gick någongång till men slutade och jag hade ingen önskan att gå för denna lärare mer.

Den andra lärare, givetvis också en kvinna, var otroligt dömande gentemot olika människor som jag tyvärr inte kunde hålla med utan sa ifrån. Jag gillar inte när människor som sitter i en undervisande position är dömande mot andra människor pga sexuell läggning, religion, hudfärg etc. det är inte ok. Det spelar ingen roll vad hon sa utan vi gick nog inte ihop, helt enkelt pga av dessa fördomar.
När kursen var slut läste hon av min aura/energi och talade om att jag skulle nog tänka på hur jag var som person och mamma för det kunde sätta spår i mina barn om jag fortsatte vara den jag var utan det skulle inte skada att vara mer ödmjuk.
Till saken är att hon har aldrig träffat mig eller min familj tidigare eller ens sett mig tillsammans med mina barn någongång. Hon hade kunnat hällt en hink kallvatten över mig för så chockad blev jag av detta uttalande och jag frågade vad hon menade och då sa hon att jag skulle absolut inte tro att jag var bättre människa än hon.
Jag minns när jag kom hem och min make frågade hur dagen varit så stod jag bara och grät i hallen och sa att jag är en dålig mamma och vilka spår det satt i mina barn.
Ja som ni förstår blev det mycket tårar denna kväll och långa samtal med både min underbara make och jag förstod att detta handlade inte om mig utan läraren som behöver ta itu med sina fördomar och hennes känslomässiga ryggsäck.

Hur hittade jag fram till min tillit igen?

Ja hörrni, det har varit en lång väg och jag jobbar fortfarande på den. Men idag vet jag att jag inte ska lyssna på vad andra säger om mig utan vara trygg i mig själv, min tro och med mina förmågor.
Den första läraren var hotad av min förmåga, då jag upptäckte vid ett senare tillfälle att hon inte jobbade medialt utan bara psychic, därav hennes behov att sätta mig på plats för jag helt enkelt var lika bra som hon vid den tidpunkten. Och vad gällande den andra läraren, tja, jag hoppas bara att hon är mindre fördomsfull mot andra människor och att hon lärt sig vara med ödmjuk som person och lärare samt att båda dessa personer har ett gott liv, för det önskar jag dom.

Vad jag har lärt mig av dessa personer?

Dessa lärare har ändå varit betydelsefulla för mig då de visade mig hur jag inte ska bete mig mot mina elever utan det viktigaste jag känner med deltagarna i mina mediala utvecklingscirklar är att stötta, svara på frågor och uppmuntra deltagarna till att bli ett bättre medium än mig själv.
Vid varje terminsavslut ger jag alltid en feedback på deltagarens utveckling under terminen. För om jag har lärt mig något så är det hur viktigt det är med bekräftelse och feedback på min mediala utveckling, trots att jag själv vet att jag har tagit ett steg framåt är det en milsten att få höra det av lärare också, för det gör att man tar flera steg framåt i både tillit och respekt till dina förmågor. En referens helt enkelt.

Och med det vill avsluta med att säga att du ska alltid lyssna på dig själv och följa ditt hjärta och vad andra säger att du ska göra.

Har du några negativa upplevelser av en andlig och medial lärare ?

www.helenadahlberg.se

Kommentera