Regnet bara öser ner och här sitter jag inne, varm. torr och tittar ut genom fönstret när min yngsta slänger sig upp på cykeln för att åka till sin bästa vän. Ja, hon bryr sig inte om regnet då hon ska till kompisen och leka en stund för det överväger skyfallet och risken att bli blöt. Hon ser till att inget förstör hennes dag inte ens regnet som envist fortsätter att komma detta sommarlov.

Vi har nog en hel del att lära oss från barnen som lever i nuet och tar vara på tiden som är just nu.

Jag tror man blir lite bekväm när man blir äldre för att ta sig ut men jag gillar regn och gå under ett paraply och upptäcka alla sommardofter igen. Det finns inget härligare än tiden efter ett sommarregn, luften är klar och ren, färgerna blir mer tydliga och dofterna blir mer starka.

Vi skapar våra dagar själva, ingen annan utan bara JAG.
Så hur tänker jag om dagen?
Hur känner jag mig?
Låter jag regnet och det dåliga vädret påverka mig?

NEJ, absolut inte, jag bestämmer mig helt enkelt för att skapa mig en bra och trevlig dag trots regn och rusk.
Och det funkar för mig.

Hur gör du för att skapa en bra dag?

www.helenadahlberg.se


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: