Imorse när jag skjutsade barnen till skolan så sa min min äldsta dotter, att det goda i livet inte behöver vara stort. Jag frågade hur hon tänkte och hon blev tyst en stund så sa hon: Det är dom små sakerna som gör mig lycklig, inte dom stora, -mamma titta, sa hon,- titta på naturen, se den…Se hur vacker den är, se hur vackra träden är med sitt vita snötäcke.

Jag saktade ner farten och tittade ut på landskapet runt oss. Det var grått, snön låg vit på åkrarna och jag såg ner mot den snötäckta sjön, blicken lyfte sig mot berget bakom och snön yrde runt bilen. Huvva, tänkte jag, måtte vinter snart vara slut, men just då såg jag det, jag såg det lilla. Jag såg dom små snöflingorna dala ner i en virvlande dans mot marken och precis när jag såg det, glimmade en snöflinga till precis om i en hälsning till just mig där och då. Jag log för mig själv och kände en ilning av lycka i mitt bröst och förstod vad hon menade.

Då tillägger den lilla 8-åringen, ja och jag …jag är tacksam att det finns träd för annars hade vi inget syre och då hade vi inte kunnat leva och andas här. Här satt jag med mina två älskade barn som skänker mig så mycket glädje, kärlek, lycka, skratt, tårar och tjat… och pratar om de små tingen som ger dom glädje och tacksamhet.
Jag upplevde en stor stolthet i mitt mammahjärta att nånstans har jag gjort rätt, fast jag tvivlar på det många gånger. Det jag vill är att mina barn ska känna och uppleva är glädjen, glädjen över de små tingen i livet och jag är glad att just naturens mirakler är en av dom.

Vad glädjer dig? Vad är du tacksam för idag?


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: