Vad är ”onda” energier?

Idag när jag var och handlade gick jag förbi tidningshyllan och så rubriken ”Onda energier” på en andlig tidning. Vad är ”onda energier”? Och vem har satt den benämningen på energin? Om nu onda energier finns, hur påverkar de oss?

Jag tror inte på ”onda energier” eller onda andar heller för den delen. För mig handlar det om propaganda- att skrämma människor som leder till ökad försäljning av att köpa saker som skyddar dom eller köpa en tjänst av någon medial som kan ”rensa huset” på onda energier.

Jag tror att många förväxlar jordbundna andar med energiavtryck från en bortgången person. Ja, så vad menar jag med det?
Jo ponera att en te x man bodde på en liten gård och varje dag kl.14 gick han in i huset och kokade kaffe och gick samma väg till och från köket. Varje gång han gick denna väg blev det ett energiavtryck efter honom. När han sedan går bort/dör och nästa hyresgäst flyttar in och har lätt att uppfatta energier så kommer de känna av dessa avtryck från den bortgångne mannen.
De kan till och med ”se” honom i dessa avtryck, och om det är upprepande gånger de kan ”se” och uppleva honom gå till och från köket, kan en del tro att det rör sig om en jordbunden ande som är i deras hus. Och om man då inte vet vad det är för energi eller vad som händer i ens hus, ja, självklart blir man rädd och kan uppleva det obehagligt och därmed sätta stämpeln ”onda” energier.

Innan jag lärde mig tolka energier så blev jag också rädd men med kunskap och utveckling av min mediala förmåga/talang kan jag idag se skillnad på energier från omgivningen och energier från andar.
Givetvis blir man som elev, färgad av vad sin mediala mentor tycker och tror sig veta, så känn efter vad som känns sant för dig och inte vad som är sant för din lärare.Jag och min mentor tycker inte lika alla gånger men det handlar om respekt för varandra och så tycker vi just nu men inte säkert vi tycker så om ett par år. Vem vet om jag blir överbevisad och ändrar åsikter om detta, men så här tycker jag just nu.
Jag vill dock att du känner efter vad som känns sant för dig, för min sanning behöver inte vara din sanning

Så vad tror du om jordbundna andar?

 

Kommentera