Alla pratar om vikten av personlig utveckling och jag har gjort det till en vana i mitt liv. Men vad är egentligen personlig utveckling? Vad betyder dessa ord?

Härom veckan träffade jag en kvinna och efter ett tag kom vi att diskutera personlig utveckling som båda tyckte var viktigt. Hon undrade om människor egentligen visste vad det betydde att hålla på med personlig utveckling?! Jag tyckte detta var en sån intressant frågeställning då det är självklart för mig vad det innebär.

MEN vet alla VAD det innebär att jobba med sig själv?

Personlig utveckling kommer inte av sig självt utan det är något du aktivt du väljer att göra.
Jag kan bara referera till mig själv och vad det betyder. När jag får en negativ känsla, tanke eller upplever mig irriterad på omvärlden sätter jag mig ner och ”tittar” BAKOM känslan eller tanken, frågan bakom frågan. Vad upplever jag inombords? Vad känner jag inför det jag upplever? Vad kan jag göra för att förändra detta?” För mig är det just dom frågorna som är själva kärnan. Och fortsätter på detta sätt tills jag hittat ursprunget till mina negativa känslor, tankar och irritationer för att själv må bra och kunna hålla mig positiv.

Mitt liv har sannerligen inte varit en dans på rosor, jag har jobbat mig igen ilska, besvikelse, varför just jag?, varför gör dom så mot mig? jag vill ju bara väl? varför idag? varför blir det alltid så här? vad har jag gjort? Efter ett tag förstod jag att genom att fundera i dessa banor missade jag ofta ”frågan bakom frågan”( se ovan) och framgång. Genom att just ställa mig dessa frågor tar jag makten över mitt tankesätt och börjar förvandla saken till nåt bättre istället för att vara ett offer för omständigheterna. Och plötsligt är det lättare för mig att ringa in vad jag behöver göra för att förbättra mitt liv och kan känna mig tacksam för att vissa saker hänt, då jag använder mig av mina erfarenheter och kunskaper i mitt arbete.

Ju mer jag arbetar mig inåt och förbättrar mitt JAG,  får jag bättre förståelser för andra människors liv OCH jag förbättrar min livskvalitet hela tiden där livet förgylls och lyfts upp för varje år jag lever med min personliga utveckling.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: