Idag är det väldigt vanligt att veta vad jag inte vill istället för att veta vad jag vill. Vi lever i ett produktivt samhälle med ett outtalad regel att vi duger bara om vi presterar. Vår hjärna bombarderas av en massa intryck från media hela tiden så vi får svårt att höra vår inre röst i allt tankebrus som uppstår.

Jag tror även att det kan bero på att ju mer jag följer trender, lyssnar till vad andra tycker så drar jag ifrån mig längre och längre bort från mig själv och inre röst därav känslan av att vi inte vet vad vi vill.

Men vi är uppfostrade att lyssna på våra föräldrar och deras åsikter samt göra det vi vart tillsagda att göra, många gånger var vi fel då vi hade mycket energi och tog plats, var för mycket och vi skulle dämpa oss.
Så när vi sedan växer upp så tappar vi lätt bort oss själva för att vi vill vara andra till lags för att passa in och för att få tillhöra en gemenskap. Ibland blir kraven på oss själva så stort att vi klappar ihop eller flyr från oss själva på olika sätt. Vi ser inte vad det gör med oss utan vi känner oss stressade, ledsna och vilsna mm.

Tips på att börja veta vad du vill

– Börja meditera och lär känna igen din inre röst, lär känna dig själv
-Känn efter vad du vill, dina känslor är alltid äkta så lyssna på vad dom säger
-Var ärlig mot dig själv
-Skriv en önskelista med vad du önskar dig och det kan vara ett tecken på vad du vill.

Bloggkärlek till er alla <3
Väl mött Helena Dahlberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: