Hur jag blev egen företagare!

421072_298092983590686_1136546672_n

Jag har alltid haft en inre längtan att vara fri. Men vad är då att vara fri?

För mig betyder det att göra som jag vill. Kunna jobba dom tiderna som passar mig, vara fri att bestämma saker som jag mår bra av. Ja så tycker nog alla, kan jag tänka mig.

Men hur kom det sig att jag blev egen företagare?

Ja man kan nog säga att jag blev lite pushad till det då min dåvarande arbetsplats skulle sätta in mig på nattskift igen vilket jag absolut inte klarade av. Jag mådde verkligen dåligt efter jag jobbat en natt, sov endast 3 timmar,  huvudvärk och sen ut en natt till. Nej, det var inte det jag ville göra så jag sa upp mig och startade eget med traditionell kinesisk medicin och innan jag visste ordet av det var jag företagare och visste egentligen inte vad jag gav mig in på.

Det är en djungel och man är verkligen ensam att vara nykläckt företagare. Människor som jag trodde skulle finnas som stöd då de hade mer erfarenhet av företagandet inom vår bransch fanns inte där då jag blivit en konkurrent! Jag fick inget starta-eget-bidrag då jag sa upp mig från fast tjänst och arbetsförmedlingen tyckte att jag inte hade ”alla hemma” som följde mitt hjärta. Att företagarcentrum fanns visste jag men var inget jag sökte mig till då jag egentligen inte visste vad jag behövde hjälp med.
För mig finns det inga konkurrenter utan bara entreprenörkollegor. Jag tror att vi får de kunder vi ska och dom räcker till alla.
Men det viktigaste av allt. VÅGA TA STEGET.