TuiNa Massage

Tui betyder att ”trycka, skjuta på” och Na betyder att ”greppa, lyfta” och denna teknik/behandlingsform är ca tvåtusen år gammal och är läkare som utför idag på sjukhusen i Kina inom TCM=Traditionell Kinesisk Medicin.
Det innebär att man behandlar klienten med en kombination av massage och akupressur( tryck på akupunkturpunkter med fingrarna) som hjälper kroppen återställa balansen. Syftet med behandlingen är att få igång flödet av Qi= Livskraften/energiflödet i meridianerna och det bygger på samma principer som akupunktur. Kroppen består av ett system av kanaler där Qi=livskraften/livsenergin  och blodet strömmar och om det blir obalans i det flödet kan ohälsa uppstå.

Normalt ges TuiNa behandlingen med tunna kläder på eller med bar överkropp och olja samt liniment, antingen liggande på brits eller sittandes på stol.
Behandlingen är rätt flexibel och anpassas just efter dina behov.

TuiNa är effektivt mot:

* Spänd, stel nacke och axlar
* Rygg/ ryggproblem och även all smärtproblematik i kroppen kan behandlas med gott resultat.
* Reglerar blodcirkulationen
* Rensar slaggprodukter ur kroppen
* Ökar immunförsvaret
* Minskar stress
* Förebygger sjukdomar
* Ökar koncentrationsförmågan
* Förbättrar sömnen.

Efter behandlingen

Dom flesta känner effekt direkt under eller efter behandlingen. Många känner sig avslappnade och du kan känna dig trött. matt och frusen. Då rekommenderar jag en stund vila så blir du piggare igen. Du kan även känna en viss ömhet i muskler och leder något dygn efteråt, beroende på vilken sorts behandling du fått. Det brukar gå över efter någon dag och är precis som det ska vara.
Det går inte att garantera några resultat i förväg, utan effekten beror alltid på vilket/vilka symtom eller problem som behandlas och hur länge du haft besvären.

Har du provat TuiNa massage någongång?


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: